*

HeikkiRinnemaa Joutilaana on hyvä olla välillä.

Ruoka on valmista, käykää pöytään.

:)

 

- Tuuhan Heikki syömään, ruoka on valmista. Kuului huuto portailta.

Jätin kuokan maahan ja keskeytin perunanmultauksen. Juoksin vauhilla pirttiin. Makkarakeitto tuoksu hyvälle. Nappasin lautasen ja kauhoin keittoa siihen. Istahdin pöytää ja leikkasin ohrarieskasta palasen, laitoin voita päälle. Maitoa kannusta lasi täyteen, eilen lypsettyä ja yön kellarissa ollutta rasvaista maitoa. Ai että maistui hyvälle keitto, ohrarieska ja päälle pitkä ryyppäys maitoa.

 

Siitä on jo muutama vuosikymmen tuosta muistosta ajalta kun Kankkonen oli vielä voimissaan ja köyhyys vielä kukoisti Suomen saloilla. Nyt satavuotiaalla Suomella ja sen ihmisillä on ruokaa yli tarpeen, perunaa vain harvat multaa, saatikka sitten että joisi vastalypsettyä lehmän maitoa.

 

Mitä nyt tehdään?,,,kun leipää on yllin kyllin mutta ei kunnon ohrarieskaa missään?,,, vain noita litteitä puoliraakoja kengänpohjarieskoja marketit kauppaa?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ainoa ratkaisu olisi ruveta taas Itse leipomaan. Jokin aika sitten lähikauppaan tuli ihan kunnollista rievää, kohtuuhintaisenakin, mutta ilo loppui lyheen. Nyt tilalla on jotain kelvotonta alppileipä joka on taysin epätasaisesti kohonnut, siisältä tiivistä taikinaa ulkokerros pelkkää kuplaa.

Toimituksen poiminnat